Agenda

Zondagavond 1 augustus 20:00 uur Heilige Servatiuskerk te Schijndel: ZOMERAVONDCONCERT verzorgd door drievoudig wereldkampioen kunstfluiten Geert Cahtrou en organist Bert Augustus. Geert Chatrou Bert Augustus

Zaterdag 31 juli gratis inloop-orgelconcert door organist Marc Schippers van 13:15-13:45 uur in de Heilige Servatiuskerk te Schijndel.

Het voordeel van beiaardbespelingen en/of -concerten is, dat de beiaardier moederziel alleen boven in de toren zit en de luisteraars zich buiten in de open-lucht bevinden. Deze bespelingen en concerten gaan dus het hele jaar gewoon door, strenge, halve, of geen lock down…..!

Rooster beiaardbespelingen  2021

————————————————————————————————

Voor 2021 staat er weer een mooie cyclus van orgel- en inloopconcerten gepland. Of alles volgens plan kan worden gerealiseerd is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregels én van de beschikbare financiën. Er lopen momenteel nog enkele sponsor- en subsidieverzoeken. In 2020 heeft de stichting een groot deel van het geplande programma kunnen realiseren. Maar de vrijwillige bijdragen per concert waren vorig jaar beduidend minder in vergelijk met de totale opbrengsten in 2019. Daarnaast is er in 2020 om een of andere onverklaarbare reden door de Vrienden van het Smitsorgel minder gedoneerd. Kortom: er is in 2020 ingeteerd op het eigen vermogen van de stichting. Daarom kunnen de geplande orgel- en inloopconcerten, alsmede de wekelijkse beiaardbespelingen alleen gerealiseerd worden als de diverse sponsor- en subsidieverzoeken gehonoreerd worden.

Geplande orgel- en inloopconcerten 2021