AGENDA

Zaterdag 23 oktober: hekkensluiter Thed van den Aker

Zaterdag 23 oktober is organist Thed van den Aker (1954) uit Boxtel met zijn inloop-orgelconcert van 13:15-13:45 uur in de Heilige Servatiuskerk te Schijndel de hekkensluiter van het orgelseizoen 2021.
In 1979 behaalde hij het artsexamen en sinds 1985 is hij als huisarts werkzaam in Best. Hij beoefent de muziek en het orgelspel louter als liefhebber. Tot 1985 volgde hij orgellessen bij achtereenvolgens Joop Felix, Louis Toebosch en Kees van Houten.
In 1973 en 1974 was hij winnaar van het Brabants Orgelconcours voor Amateurs te Boxtel. In 1974 won hij tevens het PAN Orgelconcours te Nijmegen en in 1975 het Domstad Orgelconcours te Utrecht.
Tot 2012 was hij vaste organist van de voormalige Heilig Hartkerk te Boxtel.

Aanstaande zaterdag neemt Thed van den Aker de luisteraar mee in “een muzikale wandeling langs de Duitse barok, van noord naar zuid…”
Op het programma staan werken van Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Franz Xaver Schnitzer, Conrad Michael Schneider en Isfrid Kayser.
Men mag gratis in- én uitlopen. Het is geenszins een wet van Meden en Perzen dat tijdens een inloopconcert men alleen maar naar binnen mag. Een inloopconcert kenmerkt zich met name ook door de vrije uitloop! Heb je het na tien minuten wel gehad met de orgelmuziek, nou dan loop je gewoon weer naar buiten de vrijheid tegemoet.