Goliath en David in concert….

Zondag 5 september gratis orgelconcert in de Servatiuskerk te Schijndel, aanvang 16:00 uur. 

Organist Frans Bullens, geboren in Veghel, en klarinettist Paul Hoogenboom, jarenlang klarinetdocent aan het Hertog Jan Centrum, staan garant voor een afwisselend en boeiend programma.

De muzikale duizendpoot (organist, componist, dirigent) Frans Bullens uit Dongen studeerde orgel bij Maurice Pirenne aan het Brabants Conservatorium (diploma in 1978) en elektronische toetsen-lichte muziek op hetzelfde instituut (diploma in 1996). Van 1970 tot 1980 was hij als organist verbonden aan de Sint Lambertuskerk in Veghel. Hij was werkzaam als docent orgel, keyboards, piano en koorvorming bij de stichtingen ‘Het Kunstpodium’ in Dongen, Gilze-Rijen en ‘H 19’ in Oosterhout. Van 1980 tot 2020 was Frans als koorleider/organist verbonden aan de Sint Laurentiuskerk in Dongen. Daar gaf hij ook leiding aan het gemengd koor Sint Laurentius, het Jeugd- en kinderkoor en het Gregoriaans Koor.

Paul Hoogenboom (1953, Breda): “Pas na wat omzwervingen via een technische opleiding en enkele jaren kunstacademie, die ik niet had willen missen, ben ik bij de klarinet terecht gekomen.” Hij studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Masterclasses volgde hij bij Rudolf Jettel in Salzburg en Walter Boeykens in Antwerpen. Paul was ongeveer twintig jaar klarinetdocent in Schijndel en als zodanig verbonden aan het Hertog Jan Centrum aldaar (werkgebied Schijndel én Sint-Oedenrode). Daarnaast had hij een lespraktijk binnen Factorium te Tilburg. Momenteel leidt hij daar nog het Klarinet Plus ensemble. Als uitvoerend klarinettist neemt hij deel aan, of organiseert zelf losse projecten, al dan niet met poëzie. Hij speelt mee in een blazerstrio en houdt zich de laatste tijd bezig met het opnemen van onbekende solostukken.

Op het programma van aanstaande zondag staan onder andere werken van: J.S. Bach, W.A. Mozart, R. Schumann, G. Verdi en last but not least van Frans Bullens zélf.

Het concert duurt ruim een uur. Vooraan in de kerk staan – voor wie wil – comfortabele stoelen klaar op 1,5 meter afstand, zodat men niet een uur lang op de harde kerkbanken hoeft te zitten.